woensdag 14 mei 2014

Spark 1:43 (S0166) - Chevrolet Corvette C6R #5 - Mike Hezemans / Jean-Denis Délétraz / Marcel Fässler / Fabrizio Gollin - Carsport Holland - 2007 Total Spa 24 Hours - Winner

De Total Spa 24 hours is een 24 uurs race die al sinds 1924 wordt gehouden op het Belgische circuit Spa-Francorchamps. Het is een race voor GT wagens, anders dan de 24 uur van Le Mans waar ook speciaal voor de race ontwikkelde prototypes mee doen. 
In de huidige regelementen zijn het vooral GT3 specificatie wagens, maar in het verleden zagen we ook GT1 wagens. GT1 wagens waren zwaar gemodificeerde straatwagens en sommige hadden alleen het uiterlijk nog gemeen met de auto's waarvan ze waren afgeleidt. Echter omdat het bijzonder duur was om deze auto's te racen werd en alleen fabrieksteams mee konden doen, werd de GT2 geintroduceerd. In deze klasse konden coureurs meedoen met een van de straatauto afgeleide versie die door de autofabrikant geleverd werden. 
In een later stadium werd de GT3 de klasse waarin gereden kon worden met van de straatauto afgeleide versies die met een kleiner budget gereden konden worden. Het waren nog steeds behoorlijke racewagens met veel vermogen. Enige tijd later volgde ook de GT4 klasse, die voornamelijk gereden werd op nationaal niveau en een weinig gemodificeerde straatuitvoering betrof die door middel van Balance of Performance tot een raceklasse gemaakt werden.

De hieronder afgebeelde winner van de 2007 editie van de Total 24 Hours of Spa is een GT1 wagen gebouwd door Carsport Holland en Phoenix Racing. Voor de race waren de Maserati MC12 wagens van VitaPhone de favorieten, en de MC12 wist ook een ronde voorsprong te nemen op andere deelnemers, echter de verradelijke weersomstandigheden en glad asfalt zorgde ervoor dat de leidende MC12 van de baan gleed. Terwijl deze uit de grindbak gevist werd, rolde de Carsport Holland wagen langs naar de leidende positie om dat tot aan de finish vol te houden. De voorsprong op de Maserati bedroeg tegen het einde van de race nog 1 minuut en 17 seconden.


Spark 1:43 (S0166) - Chevrolet Corvette C6R #5 - Mike Hezemans / Jean-Denis Délétraz / Marcel Fässler / Fabrizio Gollin - Carsport Holland - 2007 Total Spa 24 Hours - Winner

Nu tijdelijke verkrijgbaar in onze webshop met een aantrekkelijke korting !

Klik hier voor meer informatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten