dinsdag 27 mei 2014

Minichamps 1:18 (110120107) - Mercedes AMG W03 - Michael Schumacher - Mercedes Petronas F1 Team - 2012 Monaco Grand Prix Pole Position


Minichamps 1:18 (110120107) - Mercedes AMG W03 - Michael Schumacher - Mercedes Petronas F1 Team - 2012 Monaco Grand Prix Pole Position
Na 2 seizoenen waarin het Michael Schumacher niet lukte om met de Ferrari voor de 8e keer wereldkampioen te worden besloot de Duitser om de helm aan de wilgen te hangen. Het zou echter een korte pensioenering worden, want in 2010 stapte hij in bij het team van Mercedes Benz geleid door de engelsman Ross Brawn met wie Schumacher ook bij Ferrari samenwerkte. Brawn had het seizoen ervoor met Brawn Racing de wereldtitel met Jenson Button behaald. Het was Mercedes die het team van Brawn kocht en er een fabrieksteam van maakte.

Waar het seizoen 2009 voor Brawn een succes was, wilde het in 2010 niet echt lukken Geen zeges, geen pole positions en geen snelste ronden en zelfs geen keer op het podium. Een 9e plaats in de eindstand was niet waarvoor de Duitser voor uit zijn pensioenering kwam.
In 2011 reed Schumacher nogmaals een seizoen voor Mercedes F1, echter ook in dat jaar konden de beide coureurs geen potten breken. Echter Michael eindigde in het kampioenschap nog achter collega Nico Rosberg met een 7e en 8e plek.

Het seizoen 2012 zou een nog dramatischer seizoen worden, met een paar hoogtepunten. In de eindstand moest Michael zien dat zijn teammaat op de 9e plaats en hijzelf op de 13e plek eindigde. Voor Michael het signaal dat hij zijn beste tijd geweest was.  
De hierboven afgebeelde Minichamps 1:18 was de wagen waarmee Michael Schumacher in Monaco een 1:14.301 neerzette, 8 honderdste sneller dan Mark Webber op de 2e plek. Webber mocht echter van Pole vertrekken om Michael een grindpenalty kreeg van 5 plaatsen voor een verwijtbare aanrijding met Bruno Senna in de Grand Prix van Spanje. Dus hoewel het model vermeld dat het om een Pole Position gaat, is het eigenlijk de 3e startrij waarvan de Mercedes vertrekt.

Aan het einde van het seizoen 2012 hangt Michael Schumacher opnieuw zijn helm aan de wilgen, om in December 2013 bij een ski ongeluk in Frankrijk dusdanige verwondingen op te lopen dat hij in een coma raakt. Op het moment van schrijven zijn er nog geen signalen dat de Duitser herstellende is, er zijn slecht oppervlakkige contacten mogelijk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten