maandag 11 augustus 2014

TSM 1:43 (144336) - McLaren MP4-12C GT3 - Von Racing Racing - Bruno Senna / Chris Goodwin / Rob Barff - 2013 Spa 24 Hours

Dit model mag op de nodige aandacht van de modelauto fabrikanten rekenen. Zowel Minichamps als TSM zetten een model neer in zowel 1:43 als 1:18.  TSM steekt Minichamps de loef af door als eerste met de 1:43 te komen.Het model is werkelijk prachtig te noemen, de draak die zich over de gehele bovenkant van de wagen uitstrekt is prachtig en getrouw weergegeven. Von Ryan heeft het in ieder geval niet eenvoudig gemaakt om de wagen in schaal na te maken.


De 24 uur van SPA wordt ieder jaar georganiseerd voor GT wagens. Vanaf 2001 was de Spa 24h onderdeel van het FIA GT kampioenschap. De Editie van 2013 was de 65e start van de wedstrijd op het circuit van Spa Francorchamps en onderdeel van de Blancpain Endurance Series.


Het team van Von Ryan Racing deed aan de race mee met de #88 McLaren MP4-12C GT3 in de Pro-Cup klasse. Het klantenteam van McLaren zet hoofd testrijder Chris Goodwin in om de McLaren te besturen, samen met voormalig teamgenoot Rob Barff en voormalig Formule 1 coureur Bruno Senna is het rijderstrio compleet. Het team wordt geleidt door Dave Ryan en ondersteund door Dragon Racing en Leon Price. De keuze voor Bruno Senna werd vooral geleidt door Chris Goodwin, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de carriere van Bruno in de Junior Races. 



We kunnen zeggen dat het model van True Scale Miniatures een werkelijk prachtig model is. Hoewel het model van Minichamps nog op zich laat wachten zal het bijna onmogelijk zijn om met kop en schouders boven dit model uit te komen. Hoewel de Minichamps iets goedkoper is (€63,95 tegen €69.95 voor de TSM) kunnen we zeker stellen dat de TSM een goede koop is. De verpakking straalt iets meer uit dan de standaard verpakking van Minichamps en het model doet het heel goed op de witte bedrukte onderplaat.

Tegen de tijd dan Minichamps het model uitbrengt zullen we deze TSM een re-visit geven door hem te vergelijken. Pas dan kunnen we werkelijk zien wat de kwaliteit is van deze 1:43 McLaren. Maar tot die tijd durf ik best mijn hand ervoor in het vuur te steken dat je met deze TSM echt geen kat in de zak koopt. Zelf heb ik de 2012 Von Ryan van TSM al in de vitrine staan, dus voor mij is het niet echt een keuze om de 2013 er naast te zetten.

Klik hier om naar de website van Curbstone Models te gaan.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten