vrijdag 8 augustus 2014

Mattel en Ferrari uit elkaar, Maisto stapt in.


Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Mattel (Hotwheels) en Ferrari gaan uit elkaar. 
In 1999 sloot Mattel met Ferrari een overeenkomt voor de exclusieve rechten om schaalmodellen in 1:18 en 1:43 te gaan produceren. In 2010 werd deze overeenkomt verlengt tot 2014. Nu lijkt het er echter op dat Mattel en Ferrari de overeenkomst niet gaan verlengen. De LaFerrari die voor Oktober gepland staat wordt waarschijnlijk het laatste model dat uit de mallen van Hotwheels Elite & Foundation zal komen.


Hoewel nog niet officieel bekend gemaakt, zal het Maisto zijn die onder de merknaam BBurago de Ferrari lijn weer opnieuw leven in zal blazen. Dit zal betekenen dat we al vanaf April de eerste Bburago Ferrari's in de schappen kunnen zien. De officiele bekendmaking van de nieuwe overeenkomst tussen Maisto/Bburage zal waarschijnlijk al op de Spielwarenmesse in Neuremberg zijn. Deze speelgoedbeurs is traditioneel het toneel voor dit soort aankondigingen.
Verwacht wordt dat we daar al de eerste voorbeelden kunnen aanschouwen van wat Maisto van plan is.

Iedereen zal ook benieuwd zijn wat Maisto gaat doen met de 1:18 en 1:43 Formule 1 modellen. De rechten daarvoor zaten voor 1999 bij Minichamps. Hoewel Maisto in het verleden al eens mooie autosportmodellen heeft uitgebracht in schaal 1:18 zoals bijvoorbeeld de Mercedes DTM modellen, hebben ze op dat gebied geen grote reputatie, de 1:32 F1 modellen die onder de naam Bburago op de markt komen zijn meer geschikt om me te spelen dan om te verzamelen.

Mogelijk dat ook Maisto een aantal merken gaat toestaan om Ferrari modellen uit te brengen. De meest prominente is natuurlijk BBR-Models, maar die hebben een rechtstreekse licentie van Ferrari, Fujimi is een merk dat onder de licensie van Mattel de 1:43 Le Mans modellen uitbrengt, dus dat blijft nog even onzeker.

We moeten dus nog even geduld hebben tot Februari volgend jaar, de licentie van Mattel loopt tot het eind van het jaar door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten