donderdag 7 augustus 2014

Minichamps 1:43 - 2014 Formula One season

Voor 2014 heeft Minichamps aangekondigd van een aantal renstallen een schaalmodel in 1:43 uit te brengen. Het gaat om de onderstaande teams;
  • Infiniti Red Bull Racing
  • Mercedes AMG Petronas
  • Lotus F1 Team
  • Sahara Force India
  • Sauber F1
  • Scuderia Torro Rosso
  • McLaren Mercedes
We missen van Minichamps de teams van Williams, Caterham en Marussia F1. Liefhebbers van deze teams moeten hun heil zoeken bij Spark, die van deze teams wel een modelletje gaat produceren.

Terug naar Minichamps die deze week de eerste foto's publiceerde van de 2014 F1 reeks. 

Te beginnen bij het model van Wereldkampioen Sebastien Vettel;

410140001 INFINITI RED BULL RACING RENAULT RB10 - SEBASTIAN VETTEL - 2014

Het model ziet er zoals verwacht spot-on uit. Het is natuurlijk wel jammer voor Vettel dat het 2014 seizoen niet echt zijn jaar is. De balans opmakende zo in de zomerstop met 11 races gereden en nog 8 te gaan is de 6e plaats in het kampioenschap niet de plek waar hij zich zou willen bevinden. Zeker als je ziet dat teamgenoot Daniel Ricciardo op de 3e plek staat. Echter Vettel wordt al het hele seizoen achtervolgt door pech. 
Was het vorig jaar vooral Webber die steeds een gremlin in zijn wagen vond, is het nu Vettel die met 3 DNF achter zijn naam in het overzicht staat. Slechts 2 keer wist hij ook het op het podium te finishen. De kans dat Vettel ook dit jaar weer de wereldkampioen wordt is wel heel erg klein, de achterstand op de zilveren pijlen is eigenlijk al te groot. Met 88 punten voor Vettel en 202 voor kampioenschapleider Nico Rosberg is de kans te verwaarlozen.

Het satelietteam van Red Bull racing is het Scuderia Torro Rosso met Jean Éric Vergne en Daniil Kvyat. Ook dit team wordt vooral geplaagd doordat ze de eindstreep steeds niet halen. 9 keer al wist een STR wagen de finish niet te halen.
417140025 SCUDERIA TORO ROSSO STR9 - JEAN-ERIC VERGNE - 2014

Het model is er niet minder mooi om, een prachtige wagen met de herkenbare rode stier. De uitvoering op de foto is die van Vergne, die met 11 punten een kleine voorsprong heeft op teamgenoot Kvyat die 6 punten verzameld heeft. Voor 2015 wordt gefluisterd dat het team een mogelijk Nederlands tintje krijgt doordat Max Verstappen bij het team zou instappen. De Zoon van voormalig Benetton coureur Jos Verstappen en karttalent Sophie Kumpen heeft zich als een warm mes door boter door de kartseries en F3 gesneden en zou al een overeenkomst hebben met Red Bull teamchef Helmut Marko.

Aangename verrassing van 2014 is wel Nico Hulkenberg. De Duitser laat zien vooral mee te kunnen met de grote jongens. Hij maakt weinig fouten en zit er iedere wedstrijd goed bij. Alleen in Hongarije wist hij de finish niet te halen, maar voor de rest heeft hij alle wedstrijden in de punten gereden, hetgeen betekent dat hij op een 7e plek staat in het kampioenschap.

417140011 SAHARA FORCE INDIA MERCEDES VJM07 - SERGIO PÉREZ - 2014

Dat de prestatie van Hulkenberg er mag zijn bewijst ook teamgenoot Pérez, die eerder bij McLaren vooral liet zien hoe het niet moest. De 11e plek van Pérez met 40 punten achterstand op zijn teamgenoot geeft diepte aan de kwaliteiten van Nico Hulkenberg. 
417140011 SAHARA FORCE INDIA MERCEDES VJM07 - SERGIO PÉREZ - 2014

Het model van de Sahara Force India is er natuurlijk niet minder mooi om, en het team zet met de beide rijders een prestatie van wereldformaat neer. Want hoewel niet beide rijders altijd even goed presteren kan je toch zeggen dat het team als sub-topper in het kampioenschap deelneemt.

Bij het team van McLaren ging eerder dit seizoen het roer om, Ron Denns, legende die samen met Ayron Senna en Allan Prost het team tot ultime hoogte wist te brengen en betrokken was bij alle wereldkampioenschappen van McLaren werd teruggehaald om het team uit het mulle zand te trekken. Echter kijkende naar de kampioenschaps tabellen kunnen we nog niet zeggen dat het gelukt is. Er is geen sprake van een succesvol seizoen en McLaren behoort zeker niet meer tot de topteams waar het eigenlijk wel hoort.

530144320 MCLAREN MERCEDES MP4-29 - KEVIN MAGNUSSEN - 2014
De bovenstaande foto is van talent Kevin Magnussen, zoon van Jan Magnussen, voormalig F1 courers en momenteel rijdende in het Tudor Endurance kampioenschap in Amerika. Al meteen in de eerste race werd de lat hoog gelegd voor de Deen doordat hij de race wist te finishen met een podiumplaats. Echter het momentum van deze 2e plaats wist hij in de races daarna niet vast te houden. Het was Jenson Button die door gewoon uitrijden in de races daarna de punten bij elkaar sprokkelde en inmiddels de 8e plek in het kampioenschap inneemt tegen de 10e plek van Magnussen.

530144322 MCLAREN MERCEDES MP4-29 - JENSON BUTTON - 2014

Met het kampioenschap Formule 1 nog in volle gang zijn dit de eerste foto's van de 1:43 modellen die Minichamps ervan gaat produceren. Kunnen we daar in iedere geval even warm voor worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten