woensdag 6 augustus 2014

BBR Models 1:43 (BBR224APRE) - Ferrari Enzo Spider - 2006 - Limited Edition #11 of 20 pieces

De Ferrari Enzo is ontworpen door Ken Okuyama en vanaf 2002 door Ferrari geproduceerd. De naam ontleende het ontwerp aan de oprichter van het illustere automerk, Enzo Ferrari en het doel was om een wagen te bouwen die zo dicht mogelijk op Formule 1 techniek gebaseerd was. Opmerkelijk was ook dat je de Enzo niet zomaar kon kopen. Een select groepje zeer goede klanten van Ferrari werd benaderd dat ze er eentje gegund werd, voorwaarde was dat je in het bezit moest zijn van zowel de F40 als de F50. Alle 349 exemplaren werden verkocht nog voordat er ook maar 1 geproduceerd was. Vanwege de vele verzoeken maakte Ferrari nog een additionele 50 stuks. Later is er nog 1 geproduceerd voor het Vaticaan, deze auto werd voor 1,1 miljoen Dollar geveild en de opbrengst gedoneerd voor de slachtoffers van de Tsunami.
BBR224APRE - Ferrari Enzo Spider #11 of 20 pieces


 

Nu terug naar de hierboven afgebeelde Ferrari Enzo Spider, niet zoals hij bij Ferrari uit de fabriek kwam, zeker niet, maar een aanpassing gedaan door Richard Losee. Een Ferrari bezitter die het een beetje benauwd vond in de Enzo en bij Ferrari een extra set deuren bestelde. Deze werden door een lokale Ferrari dealer aangepast en maakte daarmee de Enzo van Losee tot wat eigenlijk een Targa genoemd zou moeten worden, maar daarmee nog wel de meest exclusieve Enzo op dat moment.

BBR maakte het model in een super gelimiteerde oplage van 20 stuks. Nu heb je de kans om #11 van deze 20 te kunnen kopen.


Klik hier om naar de website van Curbstone Models te gaan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten