vrijdag 24 februari 2017

Tameo Build Serie TMB Arrow A2 Ford | German Grand Prix 1979

Een nieuwe aankondiging van Tameo, de 1979 Arrows A2 Ford waarmee Jochen Mass en Ricardo Patrese de Grand Prix van Duitsland reden. In de Tameo Build reeks komen beide wagens in schaal 1:43 waarmee er eindelijk een hoog kwaliteits model komt van deze prachtige wagen. Minichamps heeft de A2 al eens geproduceerd, maar dat kan niet in de schaduw staan van de Tameo.

 De wagen was ontworpen door Tony Southgate en Dave Wass en werd door Arrows ingezet vanaf de Grand Prix van Frankrijk. De wagen was weinig succesvol, met Mass aan het stuur wist de Arrows een 6e plaats te eindigen, maar de wagen was vanwege de gegenereerde downforce eigenlijk gewoon niet te besturen. De wagen was uiterst onvoorspelbaar in de bochten waar de ene keer erg veel downforce aanwezig was en de volgende ronde er in dezelfde bocht maar weinig neerwaartse druk gegenereerd werd. Aan de motor lag het zeker niet, de Ford DFV V8 was een klantenmotor waarmee je wereldkampioen kon worden. Het zou met de Arrows niet gaan gebeuren.

Veel kan gezegd worden over de Arrows A2, maar de wagen is prachtig om te zien. De Warsteiner reclame op de goudkleurige wagen is iconisch voor de autosport.  Daarom zijn we ook blij dat Tameo met een model komt van beide wagens.


Tameo
TMB048 1:43 Arrows A2 Ford Warsteiner 1979- #29 - Ricardo Patrese - Germany, Hockenheim, Grand Prix
€ 159,95
TMB047 1:43 Arrows Ford A2 Warsteiner 1979- #30 - Jochen Mass - Germany, Hockenheim, Grand Prix
€ 159,95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten