woensdag 23 april 2014

BBR Models 1:43 (BBRC115A) - Ferrari LaFerrari - 2013 Geneva Motor Show - Red - 949 Pieces Limtited Edition - Black Roof


BBR Models 1:43 (BBRC115A) - Ferrari LaFerrari - Geneva Motor Show - Red - 949 Pieces Limtited Edition
De LaFerrari is een door Flavio Manzoni ontworpen Hybrid Sportscar. Het is een doorontwikkeling van de FXX en er zijn slechts 499 stuks van gebouwd door Ferrari, elk goed voor een prijs van over de miljoen Euro. De wagen is voorzien van behoorlijk wat technische snufjes uit de Formule 1, zoals KERS, EF1-TRAC traction control, E-DIFF III Electronisch differentieel, SCM-E Electronische magneto demperregeling voor de wielophanging en actieve aerodynamica. De topsnelheid van dit beestje is begrenst op 350km/h.

Hoewel de auto als Hybride in de boeken staat wordt het systeem niet gebruikt om de auto aan te drijven als de brandstofmotor uit staat, maar voegt de electromotor extra vermogen toe dat is opgewekt uit de energie die vrijkomt tijdens het remmen. KERS maakt de LaFerrari een kleine 160pk sterker dan de 789pk die de brandstopmotor er al uit perst. Een kleine 950pk heeft deze Ferrari dus tot zijn beschikking, genoeg om op het testcircuit in Fiorano de snelste productie Ferrari te zijn die er ooit over het heilige asfalt reed.

Het is tevens de eerste wagen van Ferrari sinds 1973 waarbij Pininfarina niet betrokken was bij het ontwerp van de buitenzijde van de wagen.

Het model dat BBR-Models van deze wagen geproduceerd heeft is de Presentatie versie zoals hij verscheen op de Geneva Motorshow in 2013. De schaal is 1:43 en het model is gelimiteerd op 949 stuks.


Link naar de BBRC115A

Geen opmerkingen:

Een reactie posten