woensdag 24 juni 2015

BBRC169A 1:43 Ferrari SF15-T 2015- #5 - Sebastian Vettel - Malesia, Sepang, Grand Prix Winner

Tijdens de Grand Prix van Malesia wist Sebastian Vettel zijn Ferrari SF15-T voor de beide Mercedes bolides van Hamilton en Rosberg te houden.

De beide Mercedes coureurs hadden de Grand Prix van Australia gedomineerd door met een halve minuut voorsprong de rest van het veld de oren te wassen. Hierdoor waren de meeste speculaties voorafgaand aan Maleisië vooral over met welke afstand Mercedes zou winnen en hoe saai de optocht in 2015 zou zijn. Echter bij de kwalificatie wist Vettel zijn Ferrari al tussen de beide zilveren pijlen te zetten door de tweede startplaats voor zich op te eisen.

De 4e ronde was eigenlijk beslissend voor de wedstrijd van Sebastian Vettel, door een spin van Ericsson in de Sauber kwam de safetycar naar buiten, vrijwel de gehele kop ging direct naar binnen voor nieuwe banden, echter Vettel bleeft buiten, gevolgd door Hülkenberg, Grosjean, Sainz en Pérez. Vettel verloor de leiding in de wedstrijd toen hij in ronde 18 voor nieuwe banden naar binnen kwam, echter maakte al snel tijd goed op Rosberg die op dat moment op de 2e plaats rond reed.

In ronde 22 wist Vettel de Mercedes van Rosberg te verschalken en was snel op weg om hetzelfde te doen met Hamilton. De Ferrari kwam aan de leiding toen de kopman van Mercedes binnen kwam voor zijn pitstop in ronde 24. In ronde 38 ging Vettel voor de laatste keer de pits in, waarbij de leiding weer in handen kwam van Hamilton, die 2 ronde later tegen een achterstand van 12 seconden op de SF15-T aankeek op het moment dat hij de baan op kwam na zijn laatste pitstop. Hoewel Hamilton sneller dan Vettel over de baan ging, bleek het niet mogelijk om de achterstand in te lopen, Vettel en Ferrari scoorde daarmee hun eerste onverwachte overwinning, een mierzoete overwinning voor Vettel, waaraan het jaar ervoor nog ernstig getwijfeld werd over de vorm waarin hij verkeerde nadat hij keer op keer door Riciardo om de oren gereden werd.

BBR komt nu met een 1:43 model van de wagen van Vettel. Later dit jaar zal ook een 1:18 beschikbaar komen.

BBR Models
BBRC169A 1:43 Ferrari SF15-T 2015- #5 - Sebastian Vettel - Malesia, Sepang, Grand Prix
€ 134,95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten