zaterdag 27 juni 2015

BBR-Models P18113 - 1:18 Chevrolet Corvette C7.R 2015- #64 - Tommy Milner / Jordan Taylor / Oliver Gavin - France, La Sarthe, Le Mans 24 hours

Corvette Racing komt ieder jaar met twee wagens naar Frankrijk om deel te nemen in de 24 uur van Le Mans. Dit jaar kwamen ze echter maar met één wagen aan de start omdat tijdens de trainingen de Deen Jan Magnussen zijn C7.R in de Porsche bochten verloor en hard in de vangrails zette. Op dat moment bestonden er in Europa slechts 3 chassis van deze C7.R, twee waarmee Corvette Racing aan de start kwam en één waarmee de Equipe Larbe Competition aan de start stond. Er was dus geen vervangend chassis en het door Magnussen beschadigde chassis kon niet zo snel gerepareerd worden. Daarom werd de auto terug getrokken uit de wedstrijd. 



Enige overgebleven Corvette Racing C7.R was dus de #64 van Tommy Milnder, Jordan Taylor en Olivier Gavin. Aan de start was de Aston Martin V8 Vantage GTE-PRO veruit de favoriet in de race. Deze hadden laten zien dat ze veruit de snelste waren en stonden dan ook op pole-position. De #64 was te vinden op de 12e startplaats, een onwaarschijnlijke positie om vanuit daar de wedstrijd te winnen. Het was dan ook te danken aan de problemen waarin de andere deelnemers zich in terecht vonden waardoor de Corvette zich langzaam maar zeker naar voren begon te bewegen door de klassering heen. Slechts tegen het einde van de race werd het de Ferrari van AF-Corse in de leidende positie te veel en wist de Corvette de leiding in de wedstrijd over te nemen en deze niet meer uit handen te geven. Dat de tweede GTE wagen een GTE-AM Ferrari was geeft wel aan hoe groot de slachting in de GTE-PRO geweest was.

BBR maakt nu een 1:18 model van deze prachtige winnaar. Een must-have voor iedereen die Corvette een warm hart toedraagt.

Nu te reserveren via onze website. 

BBR Models
P18113 1:18 Chevrolet Corvette C7.R 2015- #64 - Tommy Milner / Jordan Taylor / Oliver Gavin - France, La Sarthe, Le Mans 24 hours
€ 249,95
1 nieuwe items

Geen opmerkingen:

Een reactie posten