zondag 21 juli 2019

2020 Chevrolet Corvette C8 Stingray

Chervolet heeft de opvolger van de C7 gepresenteerd, de 2020 Chevrolet Corvette Stingray C8 in Torch Red. Natuurlijk vinden wij de rode C8 helemaal niet lelijk, maar wel meer een kleur voor de presentatie van een Ferrari. Omdat de Corvette eigenlijk alleen in het geel verkocht zou mogen worden, konden wij het niet laten om het ook geel te maken.



Wat vinden wij mooi aan de nieuwe Corvette C8, voornamelijk het feit dat het een compromisloze auto geworden is. Natuurlijk lijkt hij op een Ferrari 488 en heeft hij de neus van een Enzo, maar het is toch echt gewoon een Corvette, maar niet zoals we die gewend zijn, : it's life Jim, but not as we know it"
Natuurlijk missen we de lange motorkap en moeten we even wennen aan de manier waarop deze wagen oogt, maar dat kon ook niet anders. De sprong van de C7 naar de C8 is de grootste die ooit is gemaakt in de Corvette serie, van de motor waar hij hoort naar waar hij als sinds dag en dauw bij sportwagens zit.  

Ik denk dat wanneer we even gewend raken aan de styling van de nieuwe C8 we al weer heel snel verliefd worden en we onze "oude" liefde al weer snel vergeten zijn ook. 

Met het vermogen van de nieuwe C8 zit het wel goed, de V8 6,2 liter LT2 krachtbron produceert een kleine 500pk en 630Nm aan koppel. Genoeg om een sprintje van 0 naar 100 binnen de 3 seconden te brengen. Met een aero pakket komt er een achtervleugel bij die op snelheid tot 180kg aan downforce genereerd, maar dan alleen een style element dus.
Magnetic Ride dempers, Brembo remsysteem en Pilot Sport 4S schoenen maken dat de nieuwe Corvette nog steviger in contact staat met de weg.

De wagen oogt goed, heeft goede prestaties en met een fractie van de prijs die je voor een volbloed Ferrari moet neertellen kan het bijna niet anders dan tot een succes leiden.

En hij is ook nog eens verkrijgbaar in andere kleuren dan geel, voor wie dat iets uitmaakt.

2 opmerkingen:

  1. Benieuwd wie als eerste met een schaalmodel van de nieuwe C8 op de proppen zal komen. Het blijft voorlopig heel stil, vind ik.
    Ik kijk er alvast naar uit om de 1/18 Corvette C8 een plaatsje te geven naast m'n schaalmodellen van de vorige generaties.

    BeantwoordenVerwijderen